субота, 11 травня 2013 17:16

У рейтингу материнства Україна опинилася поруч з Алжиром та Сальвадором

У рейтингу материнства Україна опинилася поруч з Алжиром та Сальвадором
Фото: happywomanway.blogspot.com

Україна розділила 74 місце у черговому щорічному рейтингу сприятливих для материнства країн, який опублікувала міжнародна організація Save the Children.

Про це повідомляє ZN.UA.

"Україна розділила 74 місце з Алжиром і Сальвадором, поступившись таким країнам, як Ліван, Казахстан або Перу, але при цьому випередивши досить розвинені Південну Африку і Бразилію", - говориться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович дав звання "Мати-героїня" 5 тисячам українських жінок

Експерти, проаналізувавши дані по 176 країнах, на перше місце поставили Фінляндію, на останнє - Демократичну республіку Конго. Визначаючи "Індекс материнства", вони опиралися на дані Всесвітньої організації охорони здоров'я за п'ятьма основними показниками: рівень смертності породілей, рівень дитячої смертності, середня тривалість навчання у школі, рівень доходів жінок і процентне співвідношення жінок і чоловіків в уряді.

Серед колишніх радянських республік найвищої оцінки в рейтингу удостоїлася Білорусь, посівши 26 місце і лише трохи поступившись Ізраїлю, але випередивши такі країни, як США, Японія і Люксембург. Росію укладачі рейтингу розмістили на 59 позиції, Молдову - на 84, а Грузію - на 94.

Організація Save the Children була заснована 1919 року у Великобританії. Основними її цілями є поліпшення системи освіти, охорони здоров'я, економічних можливостей, захист дітей від насильства і стихійних лих, а також інша діяльність з охорони і захисту прав дітей.

Зараз ви читаєте новину «У рейтингу материнства Україна опинилася поруч з Алжиром та Сальвадором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі