четвер, 09 жовтня 2014 22:45

У психіці росіян, їхніх поглядах поняття Україна не існує - Береза

У психіці росіян, їхніх поглядах поняття Україна не існує - Береза
Фото: Микола Марченко

Нова Верховна Рада має ухвалити 3 основоположні документи – це її історична місія. Потрібно створити нову міліцію, національну українську армію та резервну армію. Для Кремля Україна як така не існує. Із червня росіяни заліки з бойових стрільб здавали, стріляючи по території України

Про це розповів Юрій Береза, командир полку "Дніпро -1", котрий із квітня перебуває у зоні АТО.

"За 23 роки Незалежності у нас так і не було створено декілька інституцій, котрі говорять про державність. Ми мали одне із найбільших військових формувань, котрі були на території Європи після розпаду Радянського Союзу. Але завдяки діяльності президентів Кравчука, Кучми, Ющенка і особливо Януковича те, що було і називалося українська армія, насправді виявилося фікцією. У нас є окремі частини, окремі командири, котрі боєздатні. Але, на превеликий жаль, немає єдиного військового організму. І тому перше, що ми зробимо, будучи у Верховній Раді, це підемо по шляху створення нової, новітньої української національної армії. І ніяких реформ",– пояснює Юрій Береза.

Говорить, другий крок, це створення народної міліції чи поліції. Але вона повинна бути розділена на поліцейські частини та міліцейські, тобто муніципальну міліцію. Поліцейські частини це ті, котрі займаються певними зачистками. Вони будуть необхідні і на Сході України, і у Криму. Третій момент – це створення резервної армії за прикладом Ізраїлю, Сполучених Штатів Америки чи Швейцарії. У Швейцарії армія налічує близько 5 млн. осіб і вважається найбільш  боєздатною армією Європи. Там прості учителі, банкіри, лікарі, аптекарі практично за одну добу стають до лав Швейцарської армії. Тобто стає 5 мільйонів протягом 24 годин. При тому увесь основний час займаються господарським чи іншими видами діяльності. Лише раз на півроку чи раз на рік з'являються на збори. Відповідно у кожного вдома знаходиться зброя, обладнання та засоби захисту.

Тому 3-ій закон, котрий буде ухвалено новою ВР– це закон про створення резервної армії. Зброя повинна бути у чоловіків на руках. Тоді всякий  загарбник буде розуміти, що Україна має національну армію, національну міліцію та резервну армію, то ніхто до нас не піде.

"Якщо ми будемо розраховувати, що до нас прийде НАТО чи Сполучені Штати Америки, то скажу, що до нас ніхто не прийде. Нам самим прийдеться боронитися від Росії і самим бити агресора, що ми прекрасно зараз робимо. Скажу неприємні речі. У їхній психіці, у їхніх підходах взагалі не існує держава Україна. Конкретний факт. Один із полонених російської армії, котрого наші бійці взяли у полон 26 серпня розказав мені страшну річ про те, що із червня місяця офіцери російської армії починаючи із Далекого Сходу і до Калінінграда всі приїздять на бойові стрільби по території України. Хіба можуть так діяти брати чи добрі сусіди. Вони просто приїздили і стріляли по нас. І ніхто не збунтував, ніхто не відмовився, –пояснює комполка "Дніпро-1" Юрій Береза.

Зараз ви читаєте новину «У психіці росіян, їхніх поглядах поняття Україна не існує - Береза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі