вівторок, 18 квітня 2017 13:28

У польських храмах дозволили молитися українською

У польських храмах дозволили молитися українською

Римо-католицькі єпископи почали надавати українцям доступ до своїх храмів, щоб греко-католики могли молитися українською мовою, повідомляє Gazeta Wyborcza.

Дотепер така можливість існувала лише під час великих свят. Тепер у містах, де живуть українці, щонеділі будуть богослужіння українською.

"По всій Польщі проживає понад 1 мільйон українців. Ми повинні реагувати на нову дійсність і збільшення кількості громадян України в Польщі", – пояснює отець митрат Юліян Хойняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Єрусалимі помолились за Україну

Єпископ Вроцлавсько-Ґданської єпархії отець Володимир Ющак доклав зусиль, щоб у польських храмах відправляли богослужіння українською мовою.

Вибираючи парафії, представники духовенства враховували дані управлінь зайнятості.

8 квітня посол Ватикану в Україні архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті побував у Вінниці. У римо-католицькому храмі Ордену капуцинів – церкві Діви Марії Ангельської він звернувся до всіх українців.

Під час своєї проповіді архієпископ вказав на трагічні ознаки прогресу людства – війни, теракти, масові вбивства невинних.

Зараз ви читаєте новину «У польських храмах дозволили молитися українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі