понеділок, 04 квітня 2022 19:52

Спецтема: Війна Росії проти України

В окупантів великі втрати - госпіталі Росії та Білорусі не витримують
3

Російський ворог продовжує зазнавати втрат у війні, яку веде проти України. Військові медзаклади Росії та Білорусі не можуть забезпечити лікування такої значної кількості поранених окупантів.

Медичний персонал центральної районної лікарні в російському Глушковому Курської області біля російсько-українського кордону перевели на посилений режим чергування. Це пов'язано з тим, що з 29 березня до 2 квітня із Сумщини госпіталізували близько 100 поранених окупантів, повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

"У місті Ізюмі через значні втрати особового складу підрозділів 237-го танкового полку та 752-го мотострілецького полку 3-ї мотострілецької дивізії загарбники були вимушені обладнати польовий госпіталь у приміщенні місцевої школи.

На тимчасово зайнятих окупантом територіях Запорізької області, в місті Пологи, російські терористи захопили й замінували внутрішню територію центральної районної лікарні. Персонал і хворих попередили про заборону повертатися до лікарні. У приміщенні лікарні залишилися поранені окупанти", - додають у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російських окупантів на Житомирщині немає. Але вони залишили сліди війни - голова ОВА

Російський ворог продовжує зазнавати втрат у війні, яку веде проти України
Фото: Генштаб ЗСУ
Російський ворог продовжує зазнавати втрат у війні, яку веде проти України
Російський ворог продовжує зазнавати втрат у війні, яку веде проти України

Однак представники військового командування РФ лише двічі оголошували втрати російських загарбників.

"Попри "офіційну" російську кількість втрат, періодично стає відомо про втрати окремих частин і підрозділів окупантів. За наявною інформацією, втрати 20-ї мотострілецької дивізії (Камишин, Волгоградська область) 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, зокрема: 33-го, 255-го, 294-го мотострілецьких полків, які повернулися в пункти постійної дислокації, становили до 40% особового складу, озброєння та військової техніки. Як наслідок - значна частина окупантів, яким пощастило повернутися, намагаються звільнитися", - зазначає пресслужба Генштабу ЗСУ.

Втрати офіцерів військове керівництво РФ намагається поповнити офіцерами вищих військових навчальних закладів.

"У військовій академії зв'язку в Санкт-Петербурзі терміново готують офіцерів до заміщення посад у бойових військових частинах", - додають у повідомленні.

Втрати особового складу російського ворога станом на ранок 4 квітня орієнтовно становлять понад 18,3 тис. осіб.

Збройні сили РФ продовжують збройну агресію проти України. Триває відведення окупаційних військ на окремих напрямках. Морально-психологічний стан особового складу противника та рівень мотивації залишається на вкрай низькому рівні. Командири різних рівнів третьої мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу відмовляються від участі в бойових діях. Крім того, військовослужбовці масово пишуть рапорти на звільнення.

Зараз ви читаєте новину «В окупантів великі втрати - госпіталі Росії та Білорусі не витримують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі