понеділок, 07 квітня 2008 10:27

В Нью-Йорку оголосять лауреатів Пулітцерівської премії

Колумбійський університет в Нью-Йорку оголосить імена лауреатів найпрестижнішої в області журналістики Пулітцерівської премії

Історія Пулітцерівської премії ведеться з 1917 року, коли американський журналіст Герберт Байярд Своп отримав першу премію за серію матеріалів "Зсередини Німецької імперії", опублікованої в "Нью-Йорк уорлд" в жовтні 1916 року.

З тих пір ця премія вручається в більш ніж 20 номінаціях, а з 2006 року на неї можуть претендувати і інтернет-видання. За час свого існування Пулітцерівська комісія неодноразово піддавалася критиці за неправильне вручення або невручення нагород. Суперечності часто виникали також між рахунковою комісією і суддівською колегією. Проте комісія ніколи не ухвалювала популістських рішень - багато з відзначених премією книг ніколи не входили в основні списки бестселерів.

Лауреатом минулого року в найпрестижнішій номінації "За служіння суспільству" стала щоденна політико-економічна газета The Wall Street Journal за серію розслідувань махінацій на фінансовому ринку. Це ж видання було назване кращим у висвітленні міжнародного життя.

Розмір Пулітцерівської премії складає десять тисяч доларів, лауреатові в номінації "За служіння суспільству", крім того, вручається золота медаль, передає РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В Нью-Йорку оголосять лауреатів Пулітцерівської премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі