середа, 07 листопада 2007 16:46

В мозку людини знайшли речовину подібну до маріхуани

Міжнародна група вчених з Америки та Італії провела масштабне обстеження мозку і знайшла в ньому речовину анандамід, яка за своїми властивостями подібна до марихуани.

Анандамін є ендогенною речовиною, тобто такою, що виробляється самим організмом. Як показали дослідження, анандамін також має анальгетичну, заспокійливу та антидепресивну дії.

Фахівці на чолі з Даніелем Піомеллі, директором Центра розробки ліків Каліфорнійського університету Ірвін, провели експеримент, під час якого вводили агресивним лабораторним пацюкам нову створену речовину URB597, яка блокує розпад анандаміна в мозку, підвищуючи його рівень.

Після застосування нових ліків URB597, у піддослідних пацюків підвищувався рівень анандаміна в мозку і спостерігався антидепресивний і антиагресивний ефект.

Речовина URB597 також бере участь у регулюванні харчування та у процесах ожиріння. На даний момент URB597 уже запатентоване й у 2008 році європейська фармацевтична компанія Organon почне його клінічні випробування, повідомляє korrespondent.net.

Зараз ви читаєте новину «В мозку людини знайшли речовину подібну до маріхуани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі