понеділок, 26 жовтня 2009 19:11

У Москві 444 людини захворіло на свинячий грип

У Москві 444 людини захворіло на свинячий грип
Московські лікарні переповнені пацієнтами, що захворіли на звичайний грипом і на грип A/H1N1.

Зокрема, перша інфекційна лікарня в Москві переповнена пацієнтами, у яких діагностовано звичайний або грип A/H1N1.

За останніми даними, кількість офіційно зареєстрованих випадків свинячого грипу в Москві за останній тиждень зросла на 88 - до 444.

"Дуже багато хворих надходить, місць для всіх не вистачає, тому деякі лежать просто в коридорах", - говорять лікарі, що для хворих на грип в клініці виділено три відділення, кожне з яких розраховане на 40-45 ліжок.

За словами лікарів, серед пацієнтів багато тих, хто був у контакті з хворими і заразився від них.

За словами джерела в московській швидкої допомоги, з аналогічними проблемами стикаються й інші столичні лікарні.

"Ми знаємо, що в лікарнях завал, тому тим, у кого хвороба протікає без ускладнень, ми даємо рекомендації і залишаємо їх будинки", - заявив він. Госпіталізація відбувається у випадку, якщо у пацієнта спостерігається висока температура, а також супутні ускладнення, наприклад, пневмонія.

Офіційне число випадків грипу A/H1N1 в Росії, за даними на 24 жовтня, складає 1,174 тис. Головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко повідомив в суботу, що з цієї кількості лише 594 - завізні, решта заразилися всередині країни. За словами Г. Онищенко, з 444 хворих на свинячий грип в Москві 194 - діти. 297 випадків з 444 - завізні.

21 жовтня директор НДІ Грипу Олег Кисельов заявив, що вважає офіційну статистику з грипу заниженою. "Цю цифру потрібно множити на десять", - вважає Кисельов.

За матеріалом: УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Москві 444 людини захворіло на свинячий грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі