пʼятниця, 10 липня 2009 13:52

У Литві ввели штраф за пропаганду гомосексуалізму

У Литві ввели штраф за пропаганду гомосексуалізму

Сейм Литви ухвалив в першому читанні законопроект, який вводить штрафи за пропаганду гомосексуальних відносин. Про це повідомляє Delfi.lt.

Документ, що є поправками до Кодексу про адміністративні правопорушення, розробив Пятрас Гражуліс - член опозиційної партії "Порядок і справедливість" (лідером якої є колишній президент країни Роландас Паксас). Відповідно до поправок, людину, яка "агітує за гомосексуальні відносини в публічному місці", можуть заарештувати, відправити на громадські роботи або ж оштрафувати. Розмір штрафу, якщо нові правила набудуть чинності, складе від тисячі до півтори тисяч літів ($від 400 до 600).

Раніше Пятрас Гражуліс направив в Сейм поправки до Кримінального і Адміністративного кодексів, які передбачали покарання за пропаганду гомосексуалізму, зоофілії і некрофілії (як один з видів покарання в попередньому законопроекті фігурував тюремний вирок). Проте документ був відхилений.

У червні 2009 року, як повідомлялося, депутати прийняли поправки в закон "Про захист неповнолітніх від негативної публічної інформації", які окрім іншого обмежували розповсюдження інформації про гомосексуальні відносини.

За новий законопроект Гражуліса проголосували 42 депутати (з 141), вісім парламентаріїв виступили проти, 16 утрималися. Документ чекають ще два читання.

Правозахисні організації, а також організації, що об"єднують представників нетрадиційної сексуальної орієнтації, неодноразово критикували керівництво Литви, за те що в республіці, на їх думку, порушують права геїв.

За матеріалом Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «У Литві ввели штраф за пропаганду гомосексуалізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі