неділя, 15 травня 2022 16:56

Спецтема: Війна Росії проти України

До Криму звозять загиблих і поранених окупантів

До Криму звозять загиблих і поранених окупантів
У кримські морги та лікарні звозять загиблих та поранених окупантів. Фото: mind

Загиблих і поранених російських загарбників звозять на територію тимчасово окупованого Криму.

Про це в ефірі Радіо НВ повідомив член Меджлісу кримськотатарського народу, голова Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв.

"Свідченням того, що росіяни зазнають великих втрат, є, наприклад, 216-та бригада. Вона розташовується в Сімферопольському районі в селищі Перевальне. Там нам давали інформацію, що понад 80 відсотків загинули. Підтвердилася інформація, що 400 "двохсотих" із цієї бригади привезли. Є інформація, наприклад, що біля моргів в Армянську й Красноперекопську бачили багато трупів російських солдатів", - розповів Барієв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я бачу Крим навіки у складі України. А її націю – гарантом збереження кримськотатарського народу"

Член Меджлісу розповів, що на півночі Криму для поранених окупантів школи переобладнали в госпіталі.

"У лікарнях Севастополя, у лікарнях Криму багато поранених військовослужбовців. Їх привозять як із Чорноморського флоту РФ, так і з материкової частини України. Їх також переправляють воєнно-транспортними літаками в Російську Федерацію", - додав член Меджлісу.

Російська Федерація почала приховану мобілізацію в тимчасово окупованому Криму. Але багато громадян відмовляються воювати проти України та здаються в полон ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «До Криму звозять загиблих і поранених окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі