понеділок, 09 березня 2020 02:12

В Китаї сторічний чоловік поборов коронавірус

В Китаї сторічний чоловік поборов коронавірус
Літня людина поборола коронавірус. Фото: Укрінформ

Сторічний китаєць повністю видужав від коронавірусної інфекції, що робить його найстарішим з відомих пацієнтів, які перенесли хворобу.

Пацієнта-довгожителя, який минулого місяця відсвяткував свій знаменний день народження, виписали з лікарні в Ухані, епіцентрі спалаху. Він був госпіталізований 24 лютого, пише державне інформаційне агентство Xinhua.

Чоловік також страждав від таких проблем зі здоров'ям, як хвороба Альцгеймера, гіпертонія і серцева недостатність. COVID-19 особливо небезпечний для літніх людей і осіб з уже наявними захворюваннями.

Згідно зі звітом, його лікували за допомогою противірусних препаратів, терапією плазмою реконвалесцентів і традиційною китайською медициною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ розвінчала популярні міфи про коронавірус

Спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Зараз ви читаєте новину «В Китаї сторічний чоловік поборов коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі