пʼятниця, 18 червня 2010 15:37

У Карпатах облаштували пасіку за 2 млн гривень

У Карпатах облаштували пасіку за 2 млн гривень

У Яремчі на базі Карпатського національного природного парку відкрили унікальну пасіку - з відновлення та збереження карпатської бджоли. Тут облаштували 100 вуликів та поселили 500 бджолосімей. Частину вуликів влітку вивозитимуть у гори. – повідомила Gazeta.ua речник Івано-Франківської ОДА Тамара Лейбюк.

Відтепер - це своєрідна солодка візитівка Прикарпаття.

Аналогів пасіки, за словами заступника міністра охорони навколишнього природного середовища України Ігора Відьмана та начальника департаменту заповідної справи Петра Гриника, у Європі на разі нема.

На облаштування пасіки пішло понад 2 млн. грн.

На базі яремчанської пасіки проходитимуть молодіжні екологічні табори. А ще за якістю меду визначатимуть стан довкілля.

Завдання пасіки - поширення карпатської бджоли по інших національних парках, виробництво і популяризація органічних бджолопродуктів у Карпатах, еколого-просвітницька робота

Карпатські бджоли є дуже витривалими і невразливими до багатьох бджолиних хвороб. Вони пристосовані до умов зимівлі з тривалим безполітним періодом.

Суворий гірський клімат з частими змінами погоди, коротке літо, тривала холодна зима, переважна більшість невеликих підтримуючих медозборів виробили у цих бджіл ряд важливих властивостей, що дозволяють їм продуктивно працювати і виживати у таких умовах.

Зараз ви читаєте новину «У Карпатах облаштували пасіку за 2 млн гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі