середа, 18 жовтня 2017 12:36

В Ізраїлі статус біженця українцям надаватимуть за тиждень

В Ізраїлі статус біженця українцям надаватимуть за тиждень
Статус біженця в Ізраїлі видаватимуть за тиждень. ФОТО: https://joinfo.ua

Із 17 жовтня в Ізраїлі за прискореною процедурою почали розглядати запити українців на надання статусу біженців. Тамтешнє МЗС за тиждень вирішить, чи відповідає особа статусу біженця. Раніше перевірка тривала не менше кількох місяців.

Про це повідомляє ізраїльське видання "Вести".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дикі слони затоптали табір біженців - загинула мати із дітьми

"Це допоможе зменшити кількість нелегалів та спростить процедуру перевірки українських туристів в аеропортах", - заявили в ізраїльському МЗС.

У той же час зміни не стосуватимуться людей, які проживають у зоні АТО. Їхні звернення Ізраїль розглядатиме за звичайною процедурою.

З початку року запити на отримання статусі біженця в Ізраїлі, подали 7 тис. українців. Це вдвічі більше ніж з африканських країн. Люди звертаються до фірм з працевлаштування за кордоном. Статус біженця отримують за допомогою ізраїльських адвокатів. Він дозволяє легально працювати у країні. Однак відтепер цих осіб перевірятимуть. Тих, хто отримав статус нелегально — депортуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі статус біженця українцям надаватимуть за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі