вівторок, 01 жовтня 2024 11:55

Спецтема: Війна Росії проти України

На Харківському напрямку ускладнилася ситуація на фронті

На Харківському напрямку ускладнилася ситуація на фронті
У Вовчанську ворог протягом минулої доби понад 10 разів намагався штурмувати позиції ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На фронті на Харківському напрямку ускладнилася ситуація.

Російські війська збільшили свою активність, повідомили в Оперативно-тактичному угрупованні "Харків". Сили оборони України стримують натиск ворога.

"Оперативна обстановка на Харківському напрямку ускладнилася і характеризується збільшенням активності противника. У районі Глибокого ворог продовжує активно встановлювати мінні загородження", - йдеться у повідомленні.

У Вовчанську ворог протягом минулої доби понад 10 разів намагався штурмувати позиції ЗСУ. Росіяни відступили, зазнавши втрат у живій силі та техніці. Наразі росіяни проводять поодиноке переміщення особового складу для евакуації втрат та поповнення особового складу.

У районі Лукʼянців окупанти закріплюються на займаних позиціях 380-го мотострілецького полку 47-ї танкової дивізії 1-ї танкової армії. Водночас серед особового складу полку є випадки самовільного полишення позицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники увійшли у Вугледар і "вивісили свої ганчірки" - DeepState

Протягом минулої доби відбулося 16 бойових зіткнень. Армія РФ завдала авіаудару з використанням КАБу та здійснила 56 ударів дронами-камікадзе. Ворог також 418 разів обстріляв позиції українських військ.

"Сили оборони адекватно реагують на дії ворога та продовжують нищити живу силу, озброєння і військову техніку. Втрати противника за минулу добу становлять 202 особи, з них безповоротні - 134, санітарні - 67", - сказано в заяві.

Також на Харківському напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 100 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема два танки, 18 бойових броньованих машин, сім артилерійські системи, 20 автомобілів, чотири одиниці спецтехніки, 49 БпЛА.

Сили оборони України знищили 69 ворожих укриттів для особового складу та три місця зберігання боєприпасів.

"ЗСУ контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії російської федерації", - зазначили в ОТУ "Харків".

За даними Інституту вивчення війни, російські загарбники мають успіхи поблизу Часового Яру, Торецька та Вугледара в Донецькій області. Ворог також намагається обійти Селидове на Покровському напрямку фронту.

Війська РФ нещодавно просунулися на північний схід від Вугледара. Зокрема, до бурелому на південь від Максимільянівки, а також - на південь від Катеринівки.

Зараз ви читаєте новину «На Харківському напрямку ускладнилася ситуація на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі