неділя, 15 липня 2012 07:34

В Італії затонулий лайнер Costa Concordia став популярним серед туристів
5

Фото: Reuters

В Італії затонулий лайнер Costa Concordia став об'єктом масового туризму, передає американський телеканал MSNBC.

Через півроку після трагедії лайнер, як і раніше, лежить на боці, частина його корпуса стирчить з води. Місцеві жителі вважають, що це псує ландшафт, однак щодня сотні туристів прибувають сюди поромом з порту Санто Стефано, щоб поглянути на "-------". Вони кажуть, що Costa Concordia вже стала символом острова.

В даний час робота по вилученню уламків триває, але передбачається, що пройде ще, щонайменше, 12 місяців, перш ніж фахівці зможуть підняти і відбуксирувати судно.

Нагадаємо, що 17-палубний італійський круїзний лайнер Costa Concordia сів на риф 13 січня 2012р. в 22:00 за місцевим часом в районі узбережжя італійської провінції Тоскана, недалеко від о. Джільо в Тірренському морі. Всього на борту знаходилися 4 тис. 234 особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Costa Concordia панувала цілковита розпуста: алкоголь, наркотики і повії

Катастрофа Costa Concordia забрала життя 32 пасажирів, ще двоє досі числяться в списку зниклих без вісті. Причиною краху названі неправильні дії екіпажу, які призвели до відхилення судна від курсу і удару об підводні скелі.

 

Зараз ви читаєте новину «В Італії затонулий лайнер Costa Concordia став популярним серед туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі