середа, 12 жовтня 2022 08:09

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW оцінили, чи зможе РФ запустити в Україні "сирійський" сценарій

В ISW оцінили, чи зможе РФ запустити в Україні "сирійський" сценарій
Україна – не Сирія, тож РФ не може здобути перевагу в повітрі. Фото: pixabay.com

Росія стикнулася на фронті з зовсім іншими викликами, ніж були у Сирії.

Простір бойових дій в Україні принципово відрізняється від сирійського, заявляють американські аналітики Інституту вивчення війни ISW.

"Росія не зможе "сиріїзувати" війну головним чином через неспроможність здобути перевагу в повітрі над Україною. А це виключає здатність розпочати масштабні кампанії килимових бомбардувань по Україні, як ті, що вона проводила раніше", – сказано у щоденному звіті військових експертів.

Російські повітряні операції у Сирії були б помітно іншими, якби проводилися у спірному повітряному просторі або у складнішому середовищі протиповітряної оборони, як це відбувається в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза з боку Білорусі: у США оцінили можливість повторного наступу на півночі

"Дуже малоймовірно, що роль Сергія Суровікіна, який відомий своїми наказами обстрілів цивільних об'єктів у Сирії, як командувача окупаційними військами спричинить фундаментальну зміну російських повітряних і ракетних операцій в Україні. Це не зміниться, доки західні союзники продовжуватимуть постачати Києву системи ППО, які не дозволяють Кремлю отримати перевагу в повітрі", – наголосили фахівці ISW.

У міністерстві оборони Росії призначили нового головного командувача російської армії – генерала Сергія Суровікіна. Він служив у Сирії та Чечні. В обох місцях Росія без розбору обстрілювала житлові райони та руйнувала інфраструктуру.

Раніше він командував Повітряно-космічними силами Росії, а після повномасштабного вторгнення – південним угрупованням військ в "спецоперації" в Україні. Розвідка Великої Британії оцінила призначення нового командувача Суровікіна 11 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «В ISW оцінили, чи зможе РФ запустити в Україні "сирійський" сценарій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі