вівторок, 11 жовтня 2022 18:41

Спецтема: Війна Росії проти України

"Тактика воєнних злочинів у Сирії" – розвідка розповіла про путінського генерала

"Тактика воєнних злочинів у Сирії" – розвідка розповіла про путінського генерала
Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін чіпляє нагороду генералу Сергію Суровікіну за війну у Сирії, грудень 2017 року. Фото: ТАСС

Масований ракетний обстріл України є тактикою нового командувача угруповання військ російських окупантів генерала Сергія Суровікіна.

Подібну тактику воєнних злочинів проти мирного населення російська армія використовувала в Сирії. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Суровікін відомий тим, що, не служивши в авіації, очолював повітряно-космічні сили Росії, а до цього – повітряне угруповання росіян у Сирії. Закидати ракетами об'єкти цивільної інфраструктури – це його стиль. Він знає, що літаки летять і з них можна скидати ракети. Це вони й робили для того, щоб показати, що нові кадрові призначення Путіна в Україні мають якесь значення і начебто показують якісь результати", – сказав представник ГУР Андрій Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ повідомили переможні новини з передової

Російські ракетні удари – це спроба залякування, сказав Юсов.

"Ракетні удари по центру Києва, біля пам'ятника Грушевському чи будинку Центральної Ради – це не стратегічні об'єкти. Крім того, міф про високоточну зброю РФ може бути вкотре зруйнований, тому що ми бачимо, куди влучають російські ракети: дитячі майданчики й вулиці. Ракетні удари в пікові години по густонаселених містах – це терористичний акт", – заявив представник ГУР.

Про призначення генерала Суровікіна ЗМІ повідомляли минулого тижня.

Минулої доби сили ППО збили 43 ракети й 26 дронів-камікадзе. Всього агресор випустив 84 ракети по містах України.

ЗМІ порахували, що вчора Росія випустила по Україні крилатих ракет і безпілотників на $700 млн.

Президент України Володимир Зеленський обговорив з президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом протиповітряну оборону.

Зараз ви читаєте новину «"Тактика воєнних злочинів у Сирії" – розвідка розповіла про путінського генерала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі