понеділок, 21 січня 2008 17:49

В Іраку за два дні шиїтських релігійних церемоній загинули більше 80 людей

За два дні релігійних церемоній мусульман-шиїтів в Іраку в результаті терактів і безладів загинули не менше 82 людей, 44 отримали поранення. У минулі п"ятницю і суботу шиїти проводили щорічні траурні церемонії на згадку про загиблого в 680 році в бою під Кербелою імама Хусейна ібн Алі.

Більше всього - 68 людей - загинуло в сутичках послідовників шиїтської секти "Джунд ас-Сама" ("Солдати небес") з військовослужбовцями іракської армії в Басрі та Ен-Насирії на півдні країни.

Дві людини загинули і 13 отримали поранення в суботу в результаті вибуху бомби в ресторані в шиїтському районі Мадінат-Садр на сході Багдада.

Троє поліцейських загинули і 10 були поранені в ході атак терористів-смертників на поліцейський відділок в місті Рамаді (провінція Анбар) на захід від Багдада. Ще семеро людей загинули і вісім поранені в результаті обстрілу групи шиїтів на північному заході Іраку в місті Талль-Афар в 420 км. на північний захід від Багдаду. Це місто відоме як місце кривавого протистояння між екстремістами - сунітами та шиїтами.

На півночі країни в Кіркуці дві людини загинули, 13 отримали поранення в результаті двох вибухів у шиїтській мечеті, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «В Іраку за два дні шиїтських релігійних церемоній загинули більше 80 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі