пʼятниця, 20 серпня 2021 12:14

В "Дії" доступні два Covid-сертифікати: як і коли ними користуватися

В "Дії" доступні два Covid-сертифікати: як і коли ними користуватися
У додатку "Дія" можна завантажити зовнішній і внутрішній Covid-паспорт. Фото: TWITTER ЄП

Громадяни України зможуть отримати два Covid-сертифікати в застосунку "Дія". Зовнішній сертифікат допоможе під час візиту в ЄС, внутрішній - під час майбутнього локдауну.

Міжнародний сертифікат містить більше медичної інформації, а внутрішній - навпаки. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час брифінгу 20 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За кілька років зникнуть всі паперові довідки

"У зовнішньому сертифікаті більше інформації медичної для того, щоб європейські колеги могли все перевірити візуально й технічно. І там немає фото. Такими є стандарти та внутрішня документація Європейського Союзу. У внутрішньому сертифікаті - менше медичної інформації та є ваше фото. Документи можна перевіряти через QR-код без спеціального обладнання", - пояснив Федоров.

Україна готується до нової хвилі коронавірусу. Тож сертифікат можна буде використати в разі посилення обмежень у країні.

"Чекаємо на нові хвилі. Якщо з'явиться ситуація, де потрібно використовувати ковідні сертифікати в країні - не потрібно буде показувати паспорт або внутрішній документ. У внутрішньому сертифікаті буде ваше фото. Це зручно. Іншим телефоном без спеціального обладнання можна буде перевірити його дійсність", - додав Федоров.

Європейський Союз офіційно визнав українські Covid-сертифікати в застосунку "Дія". Відтепер сертифікати відповідають європейським вимогам. Українці знову зможуть безпечно подорожувати без обмежень, спричинених пандемією.

Зараз ви читаєте новину «В "Дії" доступні два Covid-сертифікати: як і коли ними користуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі