четвер, 07 березня 2024 13:14

Спецтема: Війна Росії проти України

У Чорнобильському заповіднику побудують лінію оборони

У Чорнобильському заповіднику побудують лінію оборони
Землі Чорнобильського заповідника передадуть прикордонникам для оборони. Фото: pixabay.com

Землі Чорнобильського заповідника передадуть прикордонникам для оборони.

У лютому 2023-го внесли зміни в Земельний кодекс України, повідомила пресслужба МВС.

"Частину земель Чорнобильського заповідника вздовж державного кордону передадуть Держприкордонслужбі. Загальна потреба землевідведення складає понад 23 тис. га. Із них понад 2 тис. га - землі природно-заповідного фонду у складі 42 заповідників державного та місцевого значення", - йдеться в повідомленні.

Відтоді землі територій та об'єктів природно-заповідного фонду вздовж лінії держкордону у прикордонній смузі виводяться із складу природно-заповідного фонду та передаються військовим частинам ДПСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін видав власну версію утворення Бельгії

"Надалі прикордонники здійснюватимуть будівництво, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій. Адміністрація Держприкордонслужби і Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління підписали меморандум про співпрацю задля отримання картографічних матеріалів проходження та розташування заповідників, інформації про розміри, відомостей про власників та користувачів природніх ресурсів", - зазначили в МВС.

Одним із результатів співпраці є підготовлений проєкт указу президента щодо зміни меж території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Наразі документ проходить погодження в центральних органах виконавчої влади.

На фронті тривають бої на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, російські окупанти там просунулися в районі Куп'янська. Піхота РФ нещодавно просунулася на північну околицю Синьківки, свідчать карти Інституту з вивчення війни (ISW). Росіяни нібито захопили кілька незазначених українських опорних пунктів.

Зараз ви читаєте новину «У Чорнобильському заповіднику побудують лінію оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі