пʼятниця, 10 вересня 2010 10:18

В бюджеті Азарова нарахували "дірку" в 10 мільярдів

В бюджеті Азарова нарахували "дірку" в 10 мільярдів

Доходи загального фонду бюджету в 2010 році не будуть виконані приблизно на 10 млрд грн.

Про це йде мова в звіті Рахункової палати (РП).

За даними фінансових контролерів, у січні-червні до загального фонду бюджету надійшло 89,9 млрд грн (92,3% від плану), або всього 41% від річного обсягу.

При цьому палата відзначає, що дірка в бюджеті могла бути більш значною якби не адміністративне втручання Кабміну. Як стверджують в РП, 7,6% всіх доходів бюджету отримано за рахунок невідшкодування ПДВ.

Серед фактів адміністративного втручання РП відзначає відрахування Нацбанком 5,9 млрд грн, що на 1,4 млрд грн більше, ніж у 2009 році, а також підвищення ставок акцизного збору на сигарети, пиво і нафтопродукти. Їх зростання на тлі скорочення виробництва забезпечив додаткові 3,5 млрд грн.

"Адміністративні чинники забезпечили збільшення доходів загального фонду бюджету майже на 13 млрд. грн.", - говорять у РП.

Нагадаємо, раніше уряд прогнозував дефіцит бюджету в розмірі 4,99% ВВП або 54 млрд. грн.

29 липня Рада керівників МВФ схвалила надання Україні 29-місячної стабілізаційної кредитної лінії stand by у розмірі 10 млрд SDR (відповідає приблизно $ 15,15 млрд).

Рахункова палата підпорядковується Верховній Раді.

Комерсант-Україна

Зараз ви читаєте новину «В бюджеті Азарова нарахували "дірку" в 10 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі