вівторок, 22 травня 2007 10:20

В Британії згорів старовинний корабель (ФОТО)

В понеділок вранці британці ледь не позбулися одного найлегендарніших історичних морських суден, що збереглися до наших днів, - виставленого в сухому доку в Грінвічі під Лондоном чайного кліперу XIX століття "Катті Сарк".

Близько 4.45 ранку за британським літнім часом (6.45 за київським) на судні спалахнула пожежа, яка знищила ряд дерев"яних деталей "Катті Сарк" і пошкодила його металевий каркас. На щастя, на судні в даний час йде реставраційний проект. Тому більше половини конструкцій кліперу, включаючи щогли, і предметів, що знаходилися на ньому, були вивезені в інше місце.

Чайний кліпер "Катті Сарк" був споруджений у Дамбартоні поблизу Глазго в 1869 році. Судно було назване на честь відьми з поеми шотландського поета Вальтера Скотта.

Кліпер був призначений для перевезення чаю з Китаю до Великобританії, проте незабаром парусні судна були витиснені для цієї мети більш швидкохідними пароплавами, які могли використовувати Суецький канал, передає "Газета по-київськи".

Зараз ви читаєте новину «В Британії згорів старовинний корабель (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі