пʼятниця, 28 вересня 2012 00:49

"Розумний не курить, сильний не п'є", - у Дублянах провели марш здорової молоді
14

Фото: gazeta.ua

Близько сорока людей сьогодні пройшлися вулицями міста Дубляни Львівської області закликаючи молодь до тверезого та спортивного способу життя.

О 18:00 молодь почала збиратися біля головного корпусу Львівського національного аграрного університету  для пропаганди здорового способу життя. Акцію організували автономні націоналісти із руху "Автономний Опір".

"Це перший марш здорової молоді у Дублянах, - співорганізатор маршу, місцевий житель Андрій Махно. – Мета акції - пропаганда здорового способу життя. Ми проводимо різні акції для пропаганди спорту та здоров'я. самі займаємося спортом, хто в тренажерних залах, хто єдиноборствами займається, хто танцями, хто футболом, але – спорті і рух – це нормальне і реальне життя. Тому намагаємося усілякими методами залучити якомога більше людей до руху і життя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Бандерштаті діяло дитяче містечко

Активісти сформували блок, у якому і відбувалася хода, перед університетом. Попереду себе троє хлопців у голові колони тримали білу тканину з написом синьою фарбою "Спорт, здоров'я, нація!!!" та підписом "opir.info", ліворуч напис "молодь за тверезість", а праворуч "Тримай кров у чистоті". Більшість учасників над головами несли чорні прапори з білим символом "Ідея нації" та червоно-чорні прапори. Також одна з учасниць несла символ солідарності та співдружності європейських народів – кельтський хрест.

Позаду колони їхав приватний темно-зелений автомобіль Лада із працівниками міліції в салоні. Під час ходи хлопці з колони кілька разів запалювали димові шашки у якості спецефектів.

"Я ще у школі почав із однокласниками курити і по вихідних пити пиво, - розповів Максим Присяжний. – А потім побачив акцію організовану, уже моїм, опором біля пам'ятника Шевченкові у Львові, де хлопці відтиснулися 30 тисяч разів. Захотів до них приєднатися і сам робити подібні речі. А тут виявилося ніхто не курить і усі тверезі. Змінив коло спілкування і почав жити інакше. Зараз себе почуваю краще, хоча мама тепер вважає сектантом, бо навіть у новорічну ніч відмовився випити шампанського".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідом за тютюновими виробами треба заборонити рекламу фастфудів - експерт

Молодь вигукувала гасла: "Досить бухати, іди тренуйся", "Молодь на стадіони", "Тверезі батьки – здорові діти", "Борці за волю проти алкоголю", "Борці за Україну проти нікотину", "Тверезий, білий, гордий!", "Розумний не курить, сильний не п'є" та інші.

"Тоже нічого, - вигукує до активістів із вікна бару хлопець підіймаючи стаканчик із горілкою. – Спортсмени – це харашо, я вас підтримую".

Коли група проходила через житлові двори до колони долучилося близько 10 дітей.

"Це хороше кричать, - розповів Максим. – Я сам у школу Карпат ходжу. А пити не хочу, бо то гидке і тато дурним стає, як вип'є".

Закінчилася хода біля пам'ятника Степанові Бандері, де відбулося коротке віче.

Зараз ви читаєте новину «"Розумний не курить, сильний не п'є", - у Дублянах провели марш здорової молоді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі