вівторок, 04 грудня 2012 17:51

Укрзалізниця може відмінити електрички областям-боржникам

Укрзалізниця може відмінити електрички областям-боржникам
Фото: delfi.ua

"Укрзалізниця" може зняти з експлуатації приміські рухомі склади через зношеність і відсутність коштів на ремонт. Про це на брифінгу заявив перший заступник начальника головного управління приміських пасажирських перевезень залізничного транспорту "Укрзалізниці" Олександр Гудков.

"Укрзалізниця" ні в якому разі не зацікавлена у скасуванні певних приміських електропоїздів. Ми зацікавлені возити пасажирів. Але якісно возити. Ми не можемо виводити в рейс технічно непридатний електро- чи дизель-поїзд. Це в інтересах безпеки пасажирів. Основною причиною скорочення кількості приміських поїздів буде брак коштів на ремонт рухомого складу", - запевнив Олександр Гудков.

Він наголосив, що саме численні борги перед залізницями не дозволяють здійснити належні ремонти і гарантувати технічно справний стан електро- та дизель-поїздів. Олександр Гудков нагадав, що 100% збитків від приміських перевезень мають компенсувати обласні державні адміністрації. А по факту компенсують лише 50% від перевезення пільговиків.

Найбільшими боржниками чиновник назвав Харківську область — 24, 8 млн грн, місто Київ — 21, 9 млн грн, АР Крим — понад 11, 5 млн грн, Львівська — понад 10,7 млн грн та Київська області — понад 9, 7 млн грн.

В цілому заборгованість облдержадміністрацій за перевезення пасажирів пільгових категорій залізничним транспортом, у приміському сполученні та у дальньому сполученні, за 10 місяців 2012 року склала 171, 8 млн. Це всього 44% від необхідної суми.

За інформацією "Укрзалізниці", зношеність електропоїздів складає 81, 5%, дизель-поїздів — 93, 2%.

"Укрзалізниця подала на розгляд до Міністерства інфраструктури проект плану капітальних інвестицій на 2013 рік, згідно з яким пропонує спрямувати понад 5,4 млрд грн з місцевих бюджетів на оновлення приміського пасажирського рухомого складу. Бо за останні роки рухомий парк Укрзалізниці поповнився всього двома рейковими автобусами  і одним дизель-поїздом виключно за наші кошти", - додав Гудков.

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця може відмінити електрички областям-боржникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі