субота, 27 березня 2010 12:58

Львівська залізниця скасувала приміські поїзди

Львівська залізниця скасувала приміські поїзди

З 10 квітня Львівська залізниця скасує вісім приміських поїздів через те, що у них перевозиться обмаль пасажирів. Їх завантаженість не перевищує 10%.

Найзбитковішими визнано 4 напрямки: Львів-Рава-Руська, Стрий-Моршин, Камінь Каширський-Ковель, Сарни-Остки. Проте скасують не поїзд узагалі, а лише окремі маршрути в цьому напрямку протягом доби. Наприклад, у напрямку Львів-Рава-Руська відмінять поїзд Львів–Рава-Руська о 18.01 і 20.30 год та Рава-Руська–Львів о 20.50 та 23.23. Проте в цьому напрямку залишаться ще 4 поїзди у першій половині дня.

Серед інших напрямків скасовані такі: Стрий–Моршин - 07.07 і 7.31, Моршин–Стрий - 08.10 і 08.35, Ковель–Камінь Каширський – 20.40 і 22.50, Камінь Каширський–Ковель - 4.23 і 6.30, Сарни–Остки - 8.20 і 9. 40, Остки–Сарни - 10.20 і 11.40.

"Ми рахували не реальну кількість пасажирів у вагонах, а кількість проданих квитків на поїзд", - пояснили у прес-центрі Львівської залізниці.

"Ми неодноразово попереджали і просили пасажирів купувати квитки у касах на вокзалах та станціях. Але ніхто нас не слухав", - обурились у прес-центрі.

32-річна жителька Жовківського району Надія Танчин розповіла, що не їздить у Раву-Руську поїздом уже 10 років.

"Ще в студентські роки останній раз їхала поїздом на батьківщину, бо гроші тоді економила. Та з того нашого поїзда можна картини малювати: їдеш-їдеш – і все один і той самий пейзаж за вікном. До Рави 70 кілометрів він їде 3 години. Та хто ж то висидить, якщо маршруткою за годину доїжджаєш. То й не дивно, що пасажирів у вагонах нема – одні пенсіонери і перекупки з торбами. Зайняті люди платять 13 гривень на маршрутку, яка відправляється щопівгодини з другої автостанції на вулиці Хмельницького", - розповіла равчанка.

"Надворі 21 століття, сучасні поїзди долають за годину сотні кілометрів. Хай залізниця спочатку нове залізничне полотно покладе і сучасний поїзд дасть, тоді і пасажири будуть", - додала жінка.

Зараз ви читаєте новину «Львівська залізниця скасувала приміські поїзди ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі