середа, 04 січня 2023 10:40

Укрпошта роздаватиме LED-лампи: коли приходити

Укрпошта роздаватиме LED-лампи: коли приходити
Укрпошта безкоштовно роздаватиме LED-лампи. Фото: unsplash.com

Українці зможуть безкоштовно отримати LED-лампи у найближчих відділеннях Укрпошти.

Послуга буде доступна вже з цього місяця. Досі не стартувала, бо ЄС все ще не надіслав першу партію ламп, а уряд не затвердив необхідний правовий акт, передає OBOZREVATEL.

Щоб отримати нові лампи, попередньо необхідно залишити відповідну заявку в "Дії". З собою візьміть п'ять старих ламп. За них на пошті даватимуть п'ять енергоефективних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр пояснив, скільки триватимуть вимкнення світла

"Перші 15 млн LED-ламп, профінансованих Єврокомісією, надійдуть в Україну вже в січні", – зазначили в Офісі президента. Загалом планують надати 50 млн ламп.

Заміна 50 млн ламп дійсно допоможе щомісяця економити величезну кількість електроенергії.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн пояснила, що економія становитиме 1 гігават*год електроенергії, що відповідає обсягам генерації однієї атомної електростанції. Але для того, щоб досягти такої економії, доведеться створити логістику, за якої енергоефективну лампу отримає кожен, хто її потребує. Йдеться і про приватний сектор, багатоквартирні будинки, школи, лікарні тощо.

Зараз ви читаєте новину «Укрпошта роздаватиме LED-лампи: коли приходити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі