неділя, 06 лютого 2022 14:47

Україну накриють сніг і дощі: прогноз погоди на найближчі дні

  Синоптики дали прогноз, яка погода чекає на українців в найближчі дні. Фото: ua.news
Синоптики дали прогноз, яка погода чекає на українців в найближчі дні. Фото: ua.news

В Україні з початку наступного тижня очікується хвиля потепління.

Сильних нічних морозів не буде. Періодично регіони засипатиме мокрим снігом із дощем, повідомляє Укргідрометцентр.

Така погода протримається до 10 лютого.

У ніч на понеділок, 7 лютого, найморозніше буде у центрі, на сході, частково на півночі та півдні країни – до -1… -3°С. На Київщині 0… -2°С, Житомирщині, Вінниччині, Хмельниччині та Буковині -1… +3°С, у західних регіонах 0… +2°С, а на Волині до +4°С.

На заході країни вночі і вдень йтиме мокрий сніг із дощем, також удень він очікується частково на півночі, в центрі, на Сумщині та Полтавщині. У решті регіонів – без суттєвих опадів.

Удень понеділка погода буде похмурою. Температура повітря становитиме +2… +4°С, подекуди на заході та в центрі до +5… +7°С, на півдні +9°С, у Криму до +11°С і сонячно. Вітер північно- та південно-західного напрямків, 7-12 м/с.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прогноз погоди на 6 лютого: в Україні потеплішає

  Погода 7 лютого. Фото: Укргідрометцентр
Погода 7 лютого. Фото: Укргідрометцентр

У вівторок, 8 лютого, вночі стовпчики термометрів встановляться на рівні 0… +2°С, у Чернігівській, Сумській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях -1… +1°С, на Київщині до -2°С. У Запорізькій області +1… +3°С, а в Криму до +6 °С.

Вночі по країні прогнозують мокрий сніг. Удень сніг із дощем йтиме на Прикарпатті, Буковині та Закарпатті, у Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Херсонській областях. У Криму дощитиме, на решті території країни без суттєвих опадів.

На Кіровоградщині, Донеччині, Запоріжжі до +4... +5 °С, на півдні +4… +6°С, у Криму +9°С. Вітер північно-західний і південно-західний, 7-12 м/с.

  Погода 8 лютого. Фото: Укргідрометцентр
Погода 8 лютого. Фото: Укргідрометцентр

Вночі середи, 9 лютого, в країні очікуються снігопади, температура повітря становитиме -1… -3°С, на Чернігівщині до -4°С. Тепліше буде на півдні +2… +5°С.

Вдень мокрий сніг із дощем прогнозують на заході, у Вінницькій, Чернігівській, Харківській та Луганській областях. На заході, подекуди на півночі й півдні +2… +4°С, на сході -1… +1°С, у центрі 0… +2°С. Вітер північно-західний, 5-10 м/с.

  Погода 9 лютого. Фото: Укргідрометцентр
Погода 9 лютого. Фото: Укргідрометцентр

6 лютого християни згадують преподобну Ксенію Мілаську. У народі це свято називали "Ксенією напівхлібницею". Бо цього дня у коморах лишалася приблизно половина зерна від минулорічного урожаю, казали люди.

6 лютого існувала традиція ворожити на хлібові, щоб дізнатися – зростатиме його вартість у майбутньому, чи ні. Предки зважували паляницю цього дня ввечері, в вранці наступного - повторювали процедуру. Якщо вага виробу зменшувалася – ціна впаде, якщо збільшилася бодай на грам – вартість виросте.

Ксенія Міласька народилася у багатій родині за часів Римської імперії. У 17 років втекла від батьків та прийняла християнство на острові Кос. Згодом перебралася у міста Мілас, де звела церкву та стала черницею.

Померла свята Ксенія у 450 році.

Зараз ви читаєте новину «Україну накриють сніг і дощі: прогноз погоди на найближчі дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі