вівторок, 17 жовтня 2023 06:50

Україну накриє нова хвиля похолодання

Україну накриє нова хвиля похолодання
Найближчої ночі та завтра вранці прогнозують лише +1...6°С. Фото: pixabay.com

Вівторок в Україні буде холодним. Проте не без сонця.

Водночас 17 жовтня опадів не очікується, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Опади прожене підвищення атмосферного тиску, прийде на зміну атмосферному фронту антициклон Verena. Чи можна вікна мити при такій холодяці, не скажу, але принаймні не забризкає додатково. Як холодно? Відносно, звичайно", - зазначила вона.

Вдень у більшості областей передбачається +8...12°С, на півдні +12...16°С. На сході та півночі - рвучкий північно-західний вітер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Карпатах настала справжня зима

Вранці прогнозують лише +1...6°С, місцями заморозки.

У Києві у вівторок буде суха погода, холодна та з рвучким вітром. Вночі +2...5°С, можливі заморозки, а вдень близько +10°С.

"Увесь тиждень в Україні - холодний, у п'ятницю, суботу, неділю буде ще холодніше і в суботу на півночі та заході місцями пройде мокрий сніг. Перше таке різке похолодання впливає на менший опір вірусам, судини "грають" у всі боки, голова також може через стрибки атмосферного тиску бути з болем та запамороченням. Попри загальну неприязнь громадян до шапок, а особливо громадянок, хочу закинути обнадійливий орієнтовний прогноз - на наступному тижні хоч і не надовго, але потепліє", - додала Діденко.

16 жовтня в Україні буде хмарно з проясненнями. У низці областей пройдуть опади. У Карпатах сьогодні передбачається дощ із мокрим снігом, повідомили синоптики Укргідрометцентру.

Зараз ви читаєте новину «Україну накриє нова хвиля похолодання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі