понеділок, 16 жовтня 2023 06:14

Дощі подекуди зі снігом накриють Україну

Дощі подекуди зі снігом накриють Україну
У Карпатах передбачається дощ та мокрий сніг. Фото: pixabay.com

16 жовтня в Україні буде хмарно з проясненнями. У низці областей пройдуть опади.

У Карпатах сьогодні передбачається дощ із мокрим снігом, повідомили синоптики Укргідрометцентру.

Дощі очікуються вночі у центральних та місцями північних регіонах. Вдень сильно дощитиме на Полтавщині, Сумщині та Харківщині.

Температура повітря у південних, східних та Дніпропетровській областях коливатиметься вдень - від +11°C до +16°C. На Донеччині та Луганщині може потепліти до +18°C. На решті території очікується вдень +7...12°C.

У Карпатах температура повітря вдень очікується у межах від 0°C до +5°C.

Вітер буде північно-західний (у південно-східній частині країни - південний), зі швидкістю 7-12 м/с. Вранці та вдень очікуються пориви вітру 15-20 м/с (місцями у північній частині).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні випаде сніг: подробиці від синоптика

На Київщині буде хмарно. По всій області протягом дня пройде невеликий дощ. Вітер буде північно-західний зі швидкістю 7-12 м/с, вдень можливі пориви вітру до 15-20 м/с.

Температура повітря вдень підніметься у столичному регіоні до +7...12°C. У Києві стовпчики термометра покажуть вдень до +10°C.

Вересень цього року став найтеплішим у столиці за всю історію спостережень із 1881 року. Середньомісячна температура повітря у вересні цьогоріч у Києві сягнула +18,8°С, що на 3,9 градуса вище за кліматичну норму.

Зараз ви читаєте новину «Дощі подекуди зі снігом накриють Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі