пʼятниця, 11 серпня 2023 21:12

Україну накрив потужний геомагнітний шторм: які негативні наслідки він несе для людини

Україну накрив потужний геомагнітний шторм: які негативні наслідки він несе для людини
Магнітна буря в Україні затягнулася на весь тиждень. Фото: pixabay

Україну накрив потужний геомагнітний шторм, який затягнувся на весь тиждень.

Зараз потужність магнітної бурі досягає майже 7-ми балів. Про це повідомляє meteoagent.

Потужна магнітна буря накрила країну ще 7 серпня. Тоді її сила досягла майже 6 балів. Наступного дня, 8 серпня, буря опустилася до 4-бальної позначки.

Проте вже в середу, 9 серпня, сила шторму серйозно збільшилася і досягла майже 7-ми балів. Вже 10 серпня буря також залишилася на рівні майже 7-ми балів. Такий же показник протримався і сьогодні, 11 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну накриває потужна магнітна буря

Очікується, що лише 12 серпня сонячний шторм опуститься до майже 5-бального рівня. Така ж потужність буде і 13 серпня. Лише після цього буря може досягти мінімуму.

За даними meteoprog, за останню добу на сонці сталося десять спалахів класу С, максимальним з яких був спалах класу С8,33.

Фахівці вважають, що 12 серпня можуть статися на Сонці нові спалахи класу М. Ймовірність становить 25%. Імовірність спалахів класу Х становить 5%.

Повідомляється, що зараз на Сонці помічено 33 сонячних плями.

Що відбувається з людиною під час магнітної бурі

Під час магнітних бур у людей можуть виникати такі негативні симптоми:

– головний біль,
– запаморочення,
– нудота,
– біль у серці,
– слабкість і сонливість,
– біль у спині та суглобах,
– підвищений тиск,
– загострення хронічних захворювань.

Що робити при магнітній бурі

Для того, щоб звести до мінімуму негативний вплив бурі, дотримуйтеся правил здорового способу життя під час бурі і за кілька днів до неї.

Зокрема, обмежте вживання жирної, смаженої, гострої і борошняної їжі. Їжте більше сезонних фруктів і горіхів, риби, горіхів.

Відмовтеся від кави, алкоголю і сигарет. Шкідливі напої замініть трав'яним чаєм. Частіше бувайте на свіжому повітрі і більше ходіть пішки. Регулярно провітрюйте кімнату.

12 серпня в Україні прогнозують хмарну погоду з проясненнями.

Вночі на Лівобережжі можливі короткочасні дощі та грози. У Чернігівській, Сумській та Полтавській областях значні дощі, повідомляє Укргідрометцентр.

В окремих районах можливий град та шквали 15 – 20 м/с.

Вдень у північних областях короткочасний дощ, на решті території без опадів. Вітер переважно північно-західний, 7 – 12 м/с.

Зараз ви читаєте новину «Україну накрив потужний геомагнітний шторм: які негативні наслідки він несе для людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі