субота, 19 вересня 2015 18:53

Українських військових будуть годувати за новими стандартами
13

Фото: https://www.facebook.com/yuri.biriukov?fref=ts

Нові стандарти харчування будуть введені для українських військових, що перебувають в зоні АТО, з початку наступного року.

"Ближче до січня 2016 року, в рамках експерименту почнуть годувати за новими стандартами не тільки в пункті постійної дислокації військової частини, але й на полігонах, і в зоні проведення АТО", - повідомляє прес-служба Міноборони.

Як наголошується в прес-релізі, міністр оборони України Степан Полторак у суботу під час робочої поїздки до Львівського гарнізону перевірив хід експерименту з харчування, що стартував в Академії Сухопутних військ.

"Ми змінюємо підходи до забезпечення військовослужбовців. Одним з аспектів реформи забезпечення якраз і є поліпшення харчування. Сподіваюся, вже через рік всі частини Збройних Сил України будуть харчуватися за таким принципом", - сказав міністр.

Як наголошується в повідомленні, пілотний проект з харчування стартував 16 вересня на базі декількох військових підрозділів. Суть експерименту - удосконалити якість харчування, враховуючи світові практики. За встановленими нормами в раціон харчування бійців входило близько 30 продуктів, а за вдосконаленим меню - їх понад 200. Це дозволяє урізноманітнити меню і надати право вибору страв військовослужбовцям.

Під час перебування в їдальні, де обідали курсанти, Полторак зазначив, що добова вартість харчування не змінилася: "Вона, як і раніше, залишається в межах 58-59 гривень, однак, забравши складову посередників, на ці ж кошти можна годувати бійця якісно і головне - смачно ".

Після обробки пілотного проекту будуть прийняті відповідні рішення щодо організації нової системи харчування у всіх видах Збройних сил.

Раніше радник президента Юрій Бірюков на своїй сторінці у Фейсбуці оприлюднив фото столової Академії Сухопутних військ.

Зараз ви читаєте новину «Українських військових будуть годувати за новими стандартами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі