четвер, 21 грудня 2023 12:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Українських чоловіків, що мешкають за кордоном, можуть мобілізувати

Українських чоловіків, що мешкають за кордоном, можуть мобілізувати
Очільник Міноборони розповів, як проходитиме мобілізація чоловіків в Україні, якщо вони виїхали за кордон. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські чоловіки у віці 25-60 років, які проживають у Німеччині та інших країнах, наступного року мають з'явитися у призові пункти Збройних сил України.

Інакше до них будуть застосовані санкції, заявив міністр оборони Рустем Умєров в інтерв'ю Welt TV, Bild і Politico. За словами міністра, українці, які проживають у Німеччині та придатні до військової служби, мають посилити українську армію наступного року.

"З моменту повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України в країні оголошена мобілізація всіх чоловіків від 18 до 60 років. Однак деякі з них покинули територію держави і виїхали за кордон", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретар РНБО висловився щодо мобілізації 500 тис. людей

Військовозобов'язаних громадян України, які живуть в Німеччині або в інших країнах, попросять з'явитися в призовні пункти. Це запрошення стосується чоловіків у віці від 25 до 60 років.

"Ми все ще обговорюємо, що станеться, якщо вони не прийдуть добровільно. Попри заборону, багато українських чоловіків втекли за кордон, щоб уникнути призову в армію. Справедливість важлива. У майбутньому призовникам має бути заздалегідь зрозуміло, як їх навчатимуть та оснащуватимуть, де і коли вони будуть служити та коли їх звільнять", - додав Умєров.

Якщо військовозобов'язаний переїхав у нове місце проживання, він має тиждень, щоб стати на облік до місцевого територіального центру комплектування. Деякі громадяни в такий спосіб свідомо ухиляються від свого конституційного обов'язку, заявив начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Зараз ви читаєте новину «Українських чоловіків, що мешкають за кордоном, можуть мобілізувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі