субота, 26 лютого 2022 17:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські прикордонники з острову Зміїний можуть бути живими

Українські прикордонники з острову Зміїний можуть бути живими
Держприкордонслужба разом з Збройними силами проводить роботу по ідентифікації наших воїнів. Фото: ДПСУ

Всі українські прикордонники, що захищали острів Зміїний, можуть бути живими.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби.

"Російські ЗМІ повідомили про доправлення в тимчасово окупований Росією Севастополь військовослужбовців України, які перебували на острові.

Попередня інформація про те, що серед прикордонників можуть бути загиблі надійшла перед тим як з захисниками втратився зв'язок.

24 лютого агресор вів обстріли з корабельних озброєнь та застосував бойову авіацію по прикордонникам та воїнам ЗСУ на острові Зміїний. За наявною на той момент інформацією, інфраструктура була зруйнована, а острів захоплений.

До цього ворог неодноразово марно намагався залякати українських захисників з вимогами здатися і отримував одну єдину вірну відповідь – здаватися ніхто не буде.

Розуміємо, що пропагандисти рускага міра вміють робити потрібні інформаційні вкиди і використовувати їх, зазначаючи, що українські захисники здалися. Прикордонники та бійці ЗСУ мужньо тримали оборону, особливо перед переважаючими засобами ураження і силами противника. Робота, щоб дізнатися про долю українських захисників тривала по всім можливим напрямкам", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Помстимося" - показали останнє відео українських героїв на Зміїному

Після отримання інформації про ймовірне місцезнаходження прикордонників, Держприкордонслужба разом з Збройними силами проводить роботу по ідентифікації наших воїнів.

"Ми щиро сподіваємося, хлопці якнайшвидше повернуться додому, а інформація, яка була отримана в момент атаки про загибель, не підтвердиться", - сказано в повідомленні.

Російські окупанти захопили острів Зміїний у Чорному морі 24 лютого. В той же день стало відомо, що вд ракетно-артилерійського удару загинули 13 українських прикордонників. Коли російський корабель пропонував гарнізону острова здатися, його послали на х*й!

Зараз ви читаєте новину «Українські прикордонники з острову Зміїний можуть бути живими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі