четвер, 14 червня 2007 18:06

Українське телебачення оцифрують до 2015 року

Державний комітет з телебачення і радіомовлення розробив план реалізації держпрограми "Про переведення телерадіоефіру на цифровий формат віщання до 2015 року ", прийнятої в нинішньому році. За даними Держкомтелерадіо, загальна вартість перекладу на цифрове телемовлення оцінюється в 3 млрд грн. Як повідомив заступник директора Держкомтелерадіо Анатолій Костюченко, для забезпечення державного телерадіомовлення в цифровому форматі комітет вимагатиме виділення двох мультиплексів (загальнонаціональних частотних діапазонів).

Перший мультиплекс призначений для телебачення високої якості, другий мультиплекс, що складається з восьми каналів, буде наданий для некомерційних програм державного і суспільного віщання.

На першому етапі для забезпечення обох мультиплексів комітет планує просити у Кабміну 600-700 млн грн. Для забезпечення виробництва телепрограм на державних і суспільних каналах комітет повинен отримати з бюджету і освоїти 450 млн грн до 2015 року .

До кінця року, якщо експеримент виявиться вдалим, буде підтверджено заявлену якість віщання і цифровий ефір з"явиться в Львові, Ужгороді, Харкові, Одесі, Луганську і Донецьку. В ході третього етапу до кінця 2008 року заплановано розгортання цифрової мережі для 50-60% населення країни. У 2009-2011 році цифрова мережа повинна охопити 85-95% населення країни. В період 2009-2014 року проходитиме поетапне відключення застарілого устаткування аналогового телемовлення, передають Экономические известия.

Зараз ви читаєте новину «Українське телебачення оцифрують до 2015 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі