неділя, 16 березня 2014 13:39

"Українська армія не піде з Криму" - міністр оборони

"Українська армія не піде з Криму" - міністр оборони
Ігор Тенюх zn.ua

Українські військовослужбовці, що знаходяться в Криму, будуть чітко виконувати закони і статути Збройних сил України

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив міністр оборони України Ігор Тенюх.

Він наголосив, що референдум у Криму незаконний, "який намагаються провести під дулом автоматів".

"Референдум вже невизнаний жодною державою у світі. Він не визнаний і українським парламентом, владою і народом. І невідома група людей, яка себе називає владою Криму, має незаконний статус. Тому військовослужбовці, які знаходяться в Криму, будуть чітко виконувати закони і статути ЗСУ. Вони представники українських Збройних сил, української влади і тому нікуди з Криму ми не підемо, тому що це наша земля", - заявив міністр.

"Які будуть зроблені подальші дії - залежить від рішення, яке буде прийнято політичним керівництвом держави. Але вже сьогодні кожен командир батальйону, командування ВМС України, частин і об'єднань Повітряних сил України, які дислокуються на території Криму, чітко знають, що їм робити в тій чи іншій ситуації. Тому залежно від розвитку подій прийматимуться рішення. Але ще раз зазначу, що це наша земля і ми з цієї землі нікуди не підемо. Незаконні дії РФ повинні бути припинені, насамперед, мирним і дипломатичним шляхом. Росія повинна відкликати свої військові угруповання у Криму і повернути частини ЧФ РФ в місця їх постійної дислокації, визначені базовими угодами між Україною та РФ", - додав Тенюх.

Зараз ви читаєте новину «"Українська армія не піде з Криму" - міністр оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі