середа, 09 жовтня 2024 22:57

Коли може закінчитись війна: Тімоті Снайдер висловив свою версію

Коли може закінчитись війна: Тімоті Снайдер висловив свою версію
Історик Тімоті Снайдер наголосив, що Україні треба повертати територію. Фото: Генштаб ЗСУ

Історик Тімоті Снайдер вважає, що закінчення війни є питанням або падіння російського диктатора Володимира Путіна, або його віри в те, що продовження війни призведе до його падіння.

Потрібно дійти до цієї ситуації, сказав він в інтерв'ю NV.

"А скільки часу це забере - боюся, за своєю природою непередбачувано. Зрештою це станеться. І ми всі будемо здивовані, коли це одного дня станеться", - сказав Снайдер.

Науковець вважає, що Україна повинна повернути свою територію не лише тому, що ця територія українська, а й тому, що вона є частиною міжнародної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський може змінити свою позицію щодо завершення війни - Bloomberg

"Але я також думаю, що українська перемога передбачає, що Україна стане такою країною, якою люди хотіли б її бачити в січні 2022 року. Одна з речей, яка справді вражає в українцях, полягає в тому, що їхня українська риторика стосується переважно майбутнього. Російська пропаганда - про минуле. Українські розмови про політику майже цілковито про майбутнє. І тому я думаю, що українська перемога - це той час, коли українці відчуватимуть упевненість, що вони справді знову будують це майбутнє", - додав Снайдер.

У вересні президент Володимир Зеленський, під час представлення Андрія Сибіги на посаді міністра закордонних справ, заявив, що цього року потрібен другий Саміт миру.

26 вересня Зеленський зустрівся із президентом США Джозефом Байденом у Білому домі і представив йому план перемоги.

Зараз ви читаєте новину «Коли може закінчитись війна: Тімоті Снайдер висловив свою версію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі