понеділок, 09 листопада 2009 12:13

Україні загрожує нова хвиля пандемічного грипу

Україні загрожує нова хвиля пандемічного грипу
У Всесвітній організації охорони здоров"я не виключають ще однієї хвилі пандемічного грипу в Україні.

Про це заявив журналістам на брифінгу керівник місії ВООЗ в Україні Юкка Пуккіла.

Остаточних даних місії ВООЗ ще немає, але, грунтуючись на досвіді інших країн, що вже мали справу з епідемією грипу Н1N1, а також попередніми даними роботи місії, представники ВООЗ допускають, що мова йде про спалах нового вірусу грипу Н1N1.

"Що стосується подальшого розвитку цієї пандемії, його вкрай складно передбачити ... І ми повинні бути готові до того, що нам доведеться мати справу зі спалахом, який триватиме кілька тижнів, а може, і декілька місяців", - сказав Пуккіла.

Він також підкреслив, що ВООЗ рекомендує продовжувати вакцинацію проти сезонного грипу та проводити вакцинацію проти пандемічного грипу, як тільки відповідна вакцина надійде в Україну.

"З нашого боку ми готові надати всю можливу і необхідну підтримку для того, щоб пандемічний вакцина нарешті з"явилася в Україні", - сказав Пуккіла.

"Але слід зазначити, що відразу ж в Україну не надійде така кількість вакцини, щоб вистачило всім. Тому Україна, як і інші країни світу, повинна починати вакцинацію проти пандемічного грипу з визначених пріоритетних груп ризику", - підкреслив він.

Ліга.net
Зараз ви читаєте новину «Україні загрожує нова хвиля пандемічного грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі