субота, 06 квітня 2024 20:34

Україні доводиться обирати, яке місто захищати ППО - Зеленський

Україні доводиться обирати, яке місто захищати ППО - Зеленський
Президент Володимир Зеленський прокоментував брак систем ППО в Україні. Фото: president.gov.ua

Україна посилила захист енергооб'єктів, але цього не завжди вистачає, щоб відбити всі атаки росіян.

Разом тим загарбники намагатимуться наносити удари по українській енергосистемі. Про це в інтерв'ю національному телемарафону розповів президент Володимир Зеленський, передає Gazeta.ua.

"Вони будуть добивати нашу енергосистему. Це їхнє бажання. Я вважаю, що ми зможемо пройти цей шлях. Ми багато енергооб'єктів змогли захистити. Як системами ППО, так і іншим захистом 1, 2 та 3 рівня. Це бетонний захист. Але є ракети, проти яких цей захист, проти яких ці системи не працюють, на жаль", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський постав перед вибором між поганим та ще гіршим варіантами - The Washington Post

За його словами, проти деяких цілей працюють лише системи ППО Patriot, або їхні аналоги. А в Україні їх недостатньо, щоб захистити всі потенційні цілі.

"І тут нам доводиться обирати - який об'єкт захистити, це місто чи інше, в той чи інший момент. Через відповідні пересування того, що не має пересуватися, ви втрачаєте і швидкість і захист. Сьогодні інтенсивність обстрілів РФ достатньо висока. Запас ракет для ППО у нас на сьогодні є. Але я вважаю, що ми маємо думати про те, що буде завтра. Завтра інтенсивність може продовжуватись така ж і нам буде не вистачати. Якщо вони будуть щоденно бити так, як робили це останній місяць", - зазначив президент.

Він додав, що Україна почала самостійно закуповувати снаряди для систем ППО, адже міжнародної допомоги недостатньо, враховуючи інтенсивність обстрілів.

"Все це коштує гроші. Якщо на початку війни ми розраховували лише на міжнародну допомогу. То сьогодні ми розраховуємо і на власні контракти. Ми окремо почали працювати за різними країнами, не чекаючи допомогу. Через різні контракти, різні домовленості, закриті та відкриті, І у нас з'явилося постачання боєприпасів як для артилерії, так і ППО", - наголосив Зеленський.

Для того, щоб зірвати контрнаступальні дії РФ, Україні потрібно підготувати значний особовий склад та мати резерв серед військових.

Ситуація на фронті нині стабілізована, але вона залишається складною. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Україні доводиться обирати, яке місто захищати ППО - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі