пʼятниця, 29 січня 2016 02:51

Українцям радять не їхати до Південної Америки через небезпечний вірус

Українцям радять не їхати до Південної Америки через небезпечний вірус
Фото: REUTERS

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям утриматись від подорожей у країни Південної Америки. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

У відомстві інформують, що в країнах Південної Америки та Карибського басейну (зокрема, в Бразилії, Мексиці, Чилі, Еквадорі, Домініканській Республіці) зросла кількість випадків зараження вірусом Зіка. Цей вірус є збудником захворювань на мікроцефалію та вроджену аномалію головного мозку у новонароджених.

Тому МЗС рекомендує громадянам України (насамперед, вагітним жінкам та жінкам, які планують вагітність) утриматися від поїздок без крайньої необхідності до країн Латинської Америки до стабілізації епідеміологічної ситуації в регіоні.

В МЗС також зазначили, що громадянам України, які перебувають в країнах Південної Америки та Карибського басейну, слід враховувати, що вірус Зіка передається через укуси комарів Aedes aegypti. Через це наполегливо рекомендується дотримуватися профілактичних заходів: користуватися репелентами, носити закритий одяг і утримуватись від прогулянок біля водойм, у лісах і парках.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я застерегла, що вірус Зіка може поширитися на цілу Північну і Південну Америку. Його вже знаходили у 21 країні Карибського басейну та обох Америк.

Вірус Зіка викликає м'яку лихоманку, кон'юнктивіт і головний біль. Але найстрашніше те, як він впливає на вагітних. Вірус вражає мозок ненароджених немовлят, викликає мікроцефалію, і в результаті діти народжуються з недорозвиненим мозком.

Зараз ви читаєте новину «Українцям радять не їхати до Південної Америки через небезпечний вірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі