понеділок, 18 грудня 2006 17:59

Українці інвестуватимуть в російське машинобудування

У середу українська делегація візьме участь в церемонії закладання першого каменя заводу з виробництва легкових автомобілів, автобусів та агрегатів у Нижньому Новгороді. До складу української делегації увійшли представники корпорацій "Богдан" та Запорізького автомобільного заводу, лідерів української автомобільної промисловості.

За словами прес-секретаря корпорації "Богдан" Сергія Красулі, цей проект є першим кроком значущих інвестицій із країн СНД, зокрема України, в автомобілебудівний сектор економіки РФ.

Красуля наголосив, що російський ринок для українських автопромисловців завжди був пріоритетним. Наприклад, корпорація "Богдан" вже багато років співпрацює із лідером російського автопрому – ВАТ "АвтоВАЗ", а також веде активні продажі автобусів "Богдан-Isuzu" в Росії і щомісяця нарощує обсяги.

Згідно з проектом, інвестиції в будівництво нового автопідприємства в Росії перевищать 700 мільйонів доларів США. Кошти будуть пропорційно розподілені між учасниками проекту -

корпорацією "Богдан" та ЗАЗ, які вже мають досвід в реалізації спільних проектів на автомобільному ринку.

Корпорація "Богдан" реалізує масштабні інвестиційні проекти, спрямовані на створення в Україні потужностей з виробництва автотранспортних засобів різних типів. До її складу входять 20 компаній, серед яких ВАТ "Луцький автомобільний завод", ВАТ "Черкаський автобус", "Хюндай Моторс Україна" та інші. За результатами роботу минулого року корпорація посіла перше місце серед виробників автобусів та вантажівок в Україні.

Запорізький автомобілебудівний завод є маркетмейкером автомобільного ринку України. В структуру ЗАЗу входять 2 заводи з виробництва автомобілів (в Запоріжжі та Іллічівську), 10 підприємств з виробництва комплектуючих, мережа реалізації продукції заводу складає в Україні близько 400 автосалонів та пунктів продажу, сервісних центрів. Виробничі потужності складають 150 тис. автомобілів на рік. Сьогодні завод виробляє автомобілі Ланос-Шевроле, Сенс, Опель, Славута, Лада. У 2006 році ЗАЗом буде випущено близько 148 тис. автомобілів повномасштабним способом. Продукція підприємства сьогодні продається в Україні, Росії, Польщі, Сірії, тощо.


Зараз ви читаєте новину «Українці інвестуватимуть в російське машинобудування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі