субота, 05 травня 2018 05:55

Україна вимагає звільнити з полону ФСБ українських моряків

Україна вимагає звільнити з полону ФСБ українських моряків
МЗС вимагає звільнити українських громадян. Фото: Взгляд

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку із затриманням ФСБ Росії українського риболовецького судна в акваторії Чорного моря і зажадало звільнити українських громадян і судно.

"Затримання Росією рибальського судна є узурпацією суверенних прав України по відношенню до цих акваторій і є порушенням Конвенції ООН з морського права, а також звичайного міжнародного права. Україна вимагає невідкладно звільнити риболовецьке судно і його екіпаж", - заявила офіційний представник українського зовнішньополітичного відомства Мар'яна Беца , повідомляє Дзеркало тижня.

Згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 68/262 від 27 березня 2014 року, протиправна агресія Російської Федерації не змінює статус Криму як частини суверенної території України.

"Україна залишається прибережним державою по відношенню до акваторій, прилеглих до Криму, включаючи територіальне море, що тягнеться на 12 морських миль від його узбережжя", - додала Беца.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політв'язня в окупованому Криму госпіталізували в критичному стані

Нагадаємо, 4 травня ФСБ затримала українське риболовецьке судно ЯМК-0041 з екіпажем на захід від мису Тарханкут в акваторії Чорного моря. Портом прописки затриманого судна є Очаків.

П'ятьох членів екіпажу доставили на окупований півострів "для проведення процесуальних дій".

Зараз ви читаєте новину «Україна вимагає звільнити з полону ФСБ українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі