понеділок, 08 квітня 2024 10:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна нарощує оборонні можливості на кордоні з Білоруссю

Україна нарощує оборонні можливості на кордоні з Білоруссю
Ситуація на напрямку зараз залишається повністю контрольованою. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Україна нарощує оборонні можливості по всій протяжності кордону з Росією та Білоруссю.

Білорусь продовжує підтримувати країну-агресорку, яка розв'язала війну проти України, повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Якщо говорити про кордон з Білоруссю, то по той бік ми не відмічаємо, що Росія має якісь сили, щоб здійснити вторгнення на територію нашої держави. Але цей напрямок залишається загрозливим. Водночас ми продовжуємо нарощувати та укріплювати наші оборонні можливості", - поінформував він.

Ситуація на цьому напрямку зараз залишається повністю контрольованою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики викрили проблеми в лавах російської армії

Речник ДПСУ зауважив, що на кордоні України з РФ, у межах Чернігівщини, Сумщини та Харківщини, ворог використовує різноманітне озброєння, найчастіше по Харківській та Сумській областях.

"Залишається активність ворожих ДРГ, особливо у напрямку Сумської області. Попри все ми продовжуємо також нарощувати наші оборонні можливості по всій протяжності кордону з країною-агресоркою. На жаль, не є можливим проводити інженерне укріплення безпосередньо по лінії кордону, але у фортифікаційному відношенні, у максимальній близькості до кордону такі роботи тривають", - підкреслив Демченко.

Втрати російських загарбників за минулу добу склали 890 осіб. Від початку повномасштабної агресії вони становлять уже близько 448 400 солдатів, повідомив 8 квітня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Україна нарощує оборонні можливості на кордоні з Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі