понеділок, 15 січня 2024 12:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Українська розвідка повідомила про плани Росії на фронті

Українська розвідка повідомила про плани Росії на фронті
Представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький розповів про плани Росії на нинішній рік. Фото: gur.gov.ua

Російські окупанти цього року намагатимуться вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Окрім того, РФ прагнутиме утримати вже захоплені території. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

За його словами, відштовхуватися слід від того, які стратегічні цілі ставить для себе РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка підрахувала, скільки ракет на місяць виробляє РФ

"Те, що вони намагалися зробити і досягти від початку так званої "спеціальної військової операції", не досягнуто. Відповідно, одна зі стратегічних цілей, що залишається у Москви - це вихід на адміністративні кордони Луганської і Донецької областей. Друге, що вони зараз будуть робити - і це вже ми бачимо по тих документах, які є в нашому розпорядженні - це втримання захоплених територій, які зараз перебувають під тимчасовою окупацією: Херсонська, Запорізька і частина Харківської області", - сказав Скібіцький.

Окрім того, за його словами, однією з пріоритетних цілей росіяни для себе визначили знищення української системи ППО, авіації та об'єктів оборонно-промислового комплексу.

"Щоб не допустити нарощування нашого виробництва і посилення спроможностей Збройних сил. Це ті завдання, які на сьогодні собі ставить Російська Федерація на цей рік", - додав Скібіцький.

Росія намагається збільшити виробництво зброї та боєприпасів, однак стикається з низкою проблем. Усе озброєння, яке нині виробляє РФ, відразу відправляється на фронт. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Він нагадав, що влітку 2022 року в РФ ухвалили низку законів та урядових постанов, якими фактично перевели оборонно-промислові підприємства на воєнні рейки.

Зараз ви читаєте новину «Українська розвідка повідомила про плани Росії на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі