неділя, 25 серпня 2024 10:28

Україна частково досягла цілей Курської операції - WSJ

Україна частково досягла цілей Курської операції - WSJ
Операція змінила уявлення про можливості України. Фото: ТАСС

Україна вже частково досягла цілей поставлених у Курській області.

Операція вже змінила уявлення, що Україна нездатна зупинити військову міць Росії, пише The Wall Street Journal.

Операцією на Курщині президент Володимир Зеленський зробив сміливу і ризиковану ставку на те, що це не тільки виведе РФ з рівноваги і змусить її перекинути війська, а й спонукає Захід до більш рішучої підтримки.

Також Зеленському необхідно переконати українців, що вони все ще здатні битися.

Вторгнення в Курську область застало США зненацька і призвело до збентеження, зазначив один з американських чиновників.

"Тепер адміністрація обережно чекає, чи окупиться ставка Зеленського. США надають Україні простір для проведення операції, намагаючись при цьому уникати публічного обговорення цього питання. Від Білого дому і Пентагону до штаб-квартири Європейського командування США в Німеччині чиновники спостерігають з обережним оптимізмом", - пише WSJ.

Зеленський казав, що мета Курської операції частково полягає у створенні "буферної зони". У Пентагоні досі не знають, чи планує Україна розширювати цю зону і як. Там не впевнені, чи може утримати захоплену територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії набирають добровольців для операцій на Курщині

"За словами чиновників США, українська мета в Курську складається з трьох частин: змусити Росію відвести війська зі сходу України, зламати риторику про поразку на полі бою і поліпшити становище України перед можливими мирними переговорами. Наразі всіх трьох цілей частково досягнуто", - вказують журналісти.

Також українці взяли багато полонених, яких можна використовувати для обміну. Росія, як і раніше, утримує набагато більше військовополонених, ніж Україна, але захоплення Києвом сотень у Курську наблизило до паритету. Високопоставлений офіцер української розвідки на зустрічі з родичами військовополонених сказав, шанси на обмін за участю бійців "Азова" різко зросли.

Операція у Курській області - це системний шлях завершення війни на умовах України. Про це сказав президент Володимир Зеленський на щорічному Міжнародному ветеранському форумі "Україна. Ветерани. Єдність".

За його словами, для завершення війни необхідно створювати російській державі якнайбільше проблем на її території.

Зараз ви читаєте новину «Україна частково досягла цілей Курської операції - WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі