пʼятниця, 21 вересня 2018 20:23

"Угорщина створює підґрунтя для територіальних претензій до України" - дипломат

"Угорщина створює підґрунтя для територіальних претензій до України" - дипломат
Богдан Яременко: Не можна робити заяви, які не можемо підтвердити. Та спецоперації, де будемо виглядати гірше, ніж угорці. Фото: 112 Канал

Ми не можемо чітко сформувати позицію щодо Угорщини та довести свої аргументи.

Про це в коментарі для Gazeta.ua розповів дипломат Богдан Яременко.

"Угорське законодавство, як і наше дозволяє надавати громадянство іноземцям. У цьому сенсі Будапешт нічого не порушував. Проблема полягає у тому, що Україна є менш привабливою, ніж сусідня держава. Відповідно члени угорської меншини вирішили отримати другий паспорт, який як європейський дає більше можливостей. Наші претензії у цьому сенсі не мають логіки. Ми хочемо бути частиною Європейського Союзу. Там діє загальне європейське громадянство", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Все одно скоро приєднають до Росії" - журналіст розповів, скільки білорусів хочуть в РФ

Політику Угорщини можна сприймати негативно, вважає експерт.

"Громадянства роздають надто масово. Можна хвилюватись, що це підґрунтя для територіальних претензій. Українська сторона це підозрює, але не може довести. Ситуація зі зйомкою в угорському консульстві ніяк це не доводить. Ми намагаємось використати нікчемний аргумент. Україна таким чином програє. Угорці можуть тепер показати, що Україна проводить спецоперації на території їх дипломатичних установ. Без їх дозволу ми на це не маємо права. Будапешт може скаржитись, що Україна безпідставно висилає дипломатів. Ми самі дали Угорщині аргументи проти нас. Політика Будапешту може бути ворожою, але це треба доводити. Зараз у нас немає доказів для міжнародної спільноти. Не можна робити заяви, які не можемо підтвердити. Та спецоперації, де будемо виглядати гірше, ніж угорці", - додає дипломат.

Україна може вислати угорського консула через черговий скандал. Про це заявив керівник МЗС Павло Клімкін.

У закарпатському місті Берегово, де знаходиться угорське консульство, українцям масово почали видавати угорські паспорти. Про це свідчить відео, яке оприлюднив "Укрінформ". На ньому українці присягають на вірність Угорщині.

Зараз ви читаєте новину «"Угорщина створює підґрунтя для територіальних претензій до України" - дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі