вівторок, 20 грудня 2022 17:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Учора була наймасовіша атака іранськими дронами

Учора була наймасовіша атака іранськими дронами
Учора загарбники запустили 35 іранських БПЛА. Фото: eastnews.ua

Росія здійснила наймасованішу атаку іранськими дронами Shahed по Україні.

Це сталося вчора, 19 грудня, розповів під час брифінгу 20 грудня речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Рашисти вчора привітали нас одним із найбільших "шахедних" обстрілів за кількістю. Тому що 35 БПЛА ударних було випущено по території України. Якщо брати до уваги статистику, то таку кількість "Шахедів" вони ще не випускали", – розповів Ігнат.

За листопад та грудень ворог застосував по Україні 127 Shahed і 300 крилатих ракет. Іранські Shahed Росія маркує назвою "Герань".

"Перше застосування — БПЛА Shahed-136, а зараз ще застосовують Shahed-131, це менша версія. Вони маркують "Герань-2", а це "Герань-1". Ми розуміємо прекрасно, що це обидва іранських дрони. Ніяких "гераней" у них не росте. Те, що вони у них є, це продовження того, що відбувалося. 13 жовтня вони випустили перший — в Куп'янську був збитий силами оборони. Далі вони почали застосовувати їх поетапно, невеликими групами запускаючи на різних напрямках, вивчаючи, як буде реагувати ППО, якими засобами ми будемо їх збивати", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН дослідить передачу РФ іранських дронів

Росіяни застосовують БПЛА переважно вночі. Якщо запускають о 23:00, повітряна тривога може тривати до 5:00.

"Рашисти зрозуміли, що найефективніше для них використовувати "шахеди" у нічний час, тому що вночі немає візуальної прив'язки до цілей. Якщо БПЛА запускають з 23:00, коли починається доба за московським часом, то до п'ятої ранку може бути повітряна тривога. Це не тому, що дрон летить по прямій. Вони можуть обходити, летіти по колу, кружляти, уникаючи систем ППО, і це вже збільшує час", - сказав Ігнат.

Середня швидкість дрона 150 км/год. Це і є польотне завдання.

"І з цим доводиться стикатися, і проти цього є певні заходи. Усі сили оборони працюють в єдиній системі протиповітряної оборони, яка намагається знищити якомога більше цих БПЛА", — пояснив Ігнат.

Країна-агресорка Російська Федерація отримала від Ірану ще одну партію дронів у кількості 250 штук.

Ворог застосовує ракети та іранські дрони для ударів передусім по українській енергетиці.

Лише один нещодавній масований удар по Україні зачепив понад двадцять мільйонів українців.

Зараз ви читаєте новину «Учора була наймасовіша атака іранськими дронами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі