пʼятниця, 24 травня 2013 02:05

Учасниці Pussy Riot відмовили в достроковому звільненні

Учасниці Pussy Riot відмовили в достроковому звільненні
Марія Альохіна. Фото:ridus.ru

Березняківській міський суд відмовився достроково звільнити учасницю Pussy Riot Марію Альохіну. Адвокат активістки Ірина Хрунова заявила, що рішення міськсуду буде оскаржене у вищій інстанції, повідомляє "Інтерфакс".

Марія Альохіна напередодні, 22 травня оголосила голодування і відмовилася брати участь у процесі, так як суд відмовився забезпечити її особиста присутність на засіданні, дозволивши лише виступити по відеозв'язку. Тому 23 травня активістка в суді не виступала. Більше того, вона заборонила представляти свої інтереси адвокатам Оксані дарів та Ірині Хрунової.

У зв'язку з цим суддя Михайло Шагалов призначив Алехиной державного захисника Євгена Бардіна. Хрунова заявила, що це незаконно, так як участь захисника у процесі по УДЗ, відповідно до КПК РФ необов'язково, а Альохіна виступила проти будь-якого захисту, в тому числі і в особі госадвоката.

Призначений адвокат пояснив судді, що дійсно не може брати участь у процесі без згоди довірителя. Проте, процес відновився, і Бардін виступив з позитивною характеристикою Алехиной. Прокурор заявив судді, що участь Бардіна в процесі незаконно, після чого зажадав залишити учасницю Pussy Riot відбувати покарання в колонії. Представник колонії також висловився проти умовно-дострокового звільнення ув'язненої.

На підтримку умовно-дострокового звільнення Марії Альохін напередодні розгляду цього питання в суді виступив Пол Маккартні. Раніше учасниць Pussy Riot підтримували багато виконавців, у тому числі Мадонна.

Марія Альохіна відбуває дворічний термін за виконання пісні "Богородиця, Путіна прожени" в храмі Христа Спасителя. За виступ у храмі покарання понесли Альохіна, а також ще дві учасниці Pussy Riot Надія Толоконникова та Катерина Самуцевич. Толоконниковой, яка, як і Альохіна отримала реальний термін, суд наприкінці квітня 2013 відмовив в умовно-достроковому звільненні. Самуцевич отримала умовний термін.

Зараз ви читаєте новину «Учасниці Pussy Riot відмовили в достроковому звільненні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі