пʼятниця, 20 жовтня 2023 11:37

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ відреагували на погрози Путіна про МіГи у Чорному морі

У ЗСУ відреагували на погрози Путіна про МіГи у Чорному морі
Диктатор РФ Володимир Путін доручив патрулювати небо над Чорним морем винищувачам із "Кинджалами". Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін проманіпулював заявою про нібито патрулювання повітряного простору над Чорним морем літаками МіГ-31 з "Кинджалами".

Слова президента РФ - це інформаційна маніпуляція, заявила 20 жовтня керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Це абсолютна маніпуляція, тому що йшлося про МіГ-31, які є носіями "Кинджалів". Під час зльоту такого літака повітряна тривога оголошується по всій території України. Де б цей літак не злетів, він загрожує аеробалістичною зброєю всій території України", - пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики з'ясували, навіщо Лавров насправді поїхав до КНДР

Акцент на чергуванні в Чорному морі - це звичайна інформаційна маніпуляція, наголосила Гуменюк.

Як відомо, у росіян з'явився модернізований носій гіперзвукових ракет "Кинджал" МіГ-31І. Він отримав здатність автоматично пускати ракети за заданими параметрами.

Раніше президент країни-агресора Володимир Путін заявив, що російські літаки, обладнані ракетами "Кинджал", будуть на постійній основі патрулювати повітряний простір над Чорним морем.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ відреагували на погрози Путіна про МіГи у Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі