неділя, 08 жовтня 2023 10:42

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ розповіли, як захищатимуть українську енергетику від російських ударів

У ЗСУ розповіли, як захищатимуть українську енергетику від російських ударів
В Україні об'єкти енергетики від російських ударів захищатимуть західними системами ППО. Фото: wikipedia.org

Восени та взимку енергетичний сектор України та об'єкти критичної інфраструктури захищатимуть західні системи протиповітряної оборони.

Ними Україна поступово замінює старі радянські системи. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

За його словами, новими системами ППО посилюватимуть "ті ж напрямки, які були минулого року".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед запуском "Іскандерів" росіяни детально вивчають дані розвідки - Ігнат

"Зрозуміло, що ставка буде зроблена на об'єкти енергетики, в опалювальний сезон енергетично-паливного сектора у цілому. А також на стратегічні об'єкти держави та об'єкти критичної інфраструктури", - сказав Ігнат.

Він також зазначив, що є цілий перелік об'єктів, які потенційно ворог захоче уразити.

"Так само вже варто вносити до об'єктів критичної інфраструктури продовольчий сектор, адже по ньому росіяни б'ють", - додав Ігнат.

За його словами, Україні досі не вистачає систем захисту, тому доводиться брати на озброєння все, чим можна уразити повітряні цілі. Водночас Ігнат запевнив, що сили ППО максимально збиватимуть все, що випускатиме Росія по Україні.

Україна сьогодні у питанні протиповітряної оборони майже на 100% залежить від підтримки Заходу. Потрібно більше ракет до наявних систем, а також ППО малого радіусу дії, сказав речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

За його словами, ракети до систем Nasams, IRIS-T, Patriot потрібні будуть у більшій кількості, якщо ворог буде збільшувати інтенсивність обстрілів крилатими ракетами і дронами.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ розповіли, як захищатимуть українську енергетику від російських ударів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі