понеділок, 21 листопада 2022 11:23

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ розповіли про проблеми РФ із постачанням іранських ракет

У ЗСУ розповіли про проблеми РФ із постачанням іранських ракет
Росія має "якісь проблеми" з постачанням балістичних ракет із Ірану, припускають у Повітряних силах. Фото: eastnews.ua

У Російської Федерації виникли певні проблеми із постачанням балістичних ракет з Ірану.

Таке припущення у понеділок, 21 листопада, в ефірі національного телемарафону зробив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Можливо, є якісь фактори, можливо, ввімкнули якісь дипломатичні ресурси, а можливо, якісь переговорні процеси. Може, якісь країни на це впливають", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деталі до іранських дронів виготовили після 24 лютого – у ГУР знайшли докази

Ігнат висловив сподівання, що РФ не отримає іранські ракети.

"Проте все одно потрібно готуватися до будь-яких викликів, оскільки Москва не зупинить свій терор", – додали у Повітряних силах.

Іран найближчим часом відправить Росії сотні нових дронів-камікадзе, якими Росія б'є по цивільній інфраструктурі України, а також тактичні балістичні ракети ближнього радіуса дії.

Раніше міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян вперше визнав, що його країна постачала дрони Росії, але нібито лише до початку повномасштабної війни та в обмеженій кількості.

Заява Ірану про те, що там надали "обмежену" кількість дронів-камікадзе Росії за кілька місяців до початку війни в Україні, не відповідає дійсності. Про це заявив спеціальний представник США з Ірану Роберт Меллі. За його інформацією, тільки цього літа до РФ відправили десятки дронів та інструкторів, які допомагають окупантам використовувати їх проти українських цивільних.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ розповіли про проблеми РФ із постачанням іранських ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі