вівторок, 09 січня 2024 18:19

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ прокоментували обстановку на Куп'янському напрямку

У ЗСУ прокоментували обстановку на Куп'янському напрямку
Сили оборони України знаходяться в активній обороні, переходять до атакувальних дій, сказав Володимир Фітьо. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

У ворога немає успіхів на Куп'янському напрямку.

Сили оборони України знаходяться в активній обороні, переходять до атакувальних дій. Харків'янам не варто хвилюватись щодо можливого наступу російських військ на цьому напрямку. Про це сказав начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо, повідомив "Укрінформ".

"З початку жовтня почались активні бойові дії, ворог почав наступати у районі Синьківки - це Купя'нський напрямок. Ми розуміємо для чого він це робить, яка його мета. Відповідно за минулу добу на цьому напрямку поблизу Синьківки було відбито п'ять ворожих атак. На Лиманському напрямку відбито дві ворожих атаки", - сказав Фітьо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський вперше у новому році зібрав Ставку. Які головні теми

"Повідомлення іноземних ЗМІ про те, що (росіяни. - Gazeta.ua) будуть наступати, на цей час якихось тривожних дзвіночків для харків'ян немає", - сказав речник сухопутних військ ЗСУ.

Кількість російських військ на кордоні та їхня кількість на Куп'янському напрямку не змінюється, повідомив.

Раніше британське видання The Telegraph повідомило, що російська армія нібито планує у найближчі тижні новий "широкомасштабний наступ" на Харківську область. Володимир Фітьо назвав публікацію маячнею і сказав, що журналісти "все перекрутили".

Сили оборони України відбили атаки російських окупантів на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському і Запорізькому напрямках, повідомив вранці Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ прокоментували обстановку на Куп'янському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі